Toimitus

 

small-icon.png Suklaa on herkkä tuote ja saattaa kolhiintua kuljetuksessa joten huomioithan asian ostaessa niitäsmall-icon.png

 

 

Toimituskulut

small-icon.png Postipaketti 8,90€ (nouto postista tai pakettiautomaatista)

small-icon.png Nouto puodista ilmaiseksi (Aukioloajat: Ma-Ti Suljettu, Ke-Pe 10-17, La-Su 11-15)

 

Tilauksen käsittely

small-icon.png Käsittelemme tilaukset 2-5 arkipäivän aikana. Jos toimitusaikaan tulee viivästystä, olemme asiakkaisiin mahdollisimman pikaisesti sähköpostitse tai puhelimitse. Emme vastaa tavaran kuljettajasta johtuvista viivästyksistä.

small-icon.png Toimitamme tilaukset vain Suomen sisällä. Emme toimita tuotteita ulkomaillle.

small-icon.png Mikäli tuote on poikkeuksellisesti päässyt loppumaan, ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostitse.

small-icon.png Tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Oikeus koskee vain avaamattomia, oikeassa lämpötilassa säilytettyjä  (+14-+20 c), käyttämättömiä ja täysin myyntikelpoisia tuotteita. Palautusoikeus koskee yksityisiä kuluttajia. Palautuskuluista vastaa asiakas. Konvehdeilla ei ole palautusoikeutta.

small-icon.png Emme hyvitä kuljetuksessa aiheutuneita kolhuja.

small-icon.png Tilaamalla verkkokaupastamme, hyväksyt nämä toimitusehdot ja henkilötietojesi käytön. Katso tietosuojaseloste.

 

 

Tarkempaa tietoa toimituksesta

 

small-icon.png Tilaaminen

Tilatessa asiakkaan tulee antaa toimitusta varten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Asiakkaan tulee varmistaa, että annetut tiedot ovat oikein. Erityisesti on hyvä tarkistaa, että puhelinnumero on oikein, sillä Posti lähettää paketin saapumisilmoituksen vain tekstiviestillä. Myyjä ei vastaa väärin annettujen yhteystietojen aiheuttamista mahdollisista ylimääräisistä kuluista toimituksessa.

 

small-icon.png Palautusoikeus

Verkkokaupassamme noudatetaan kuluttajansuojalain mukaista 14 vuorokauden palautusoikeutta. Oikeus koskee vain avaamattomia, oikeassa lämpötilassa säilytettyjä  (+14-+20 c), käyttämättömiä ja täysin myyntikelpoisia tuotteita. Palautusoikeus koskee yksityisiä kuluttajia. Palautuskuluista vastaa asiakas. Konvehdeilla ei ole palautusoikeutta.

Tilauksen mukana tullut pakkauslista liitettävä palautettavien tuotteiden kanssa. Asiakas palauttaa tuotteet omalla kustannuksellaan. Emme lunasta postiennakkolähetyksiä.

Palautuksen pakkausvastuu on asiakkaalla. Mikäli tuote on rikkoutunut matkalla huolimattoman pakkaamisen johdosta, pidätämme oikeuden evätä palautuksen.

 

small-icon.png Noutamattomat tilaukset

Tilauksen noutamatta jättäminen ei ole kuluttajansuojalain mukainen palautus.

Kuluttajansuojalain §6 luvun perusteella tavaran passiivinen noutamatta jättäminen noutopaikasta ei ole etämyyntisopimuksen pätevä peruuttamistapa.

Lähetyksen noutamatta jättäminen on syy kaupan purkautumiseen. Lähetämme laskun ja veloitamme 15,90 euron arvosta käsittelykuluja tilauksista, joita ei ole noudettu postista Postin antaman säilytysajan puitteissa.

 

small-icon.png Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi osoitteeseen suklainenherkkupuoti (at) gmail.com tai puhelimitse 044 2423778. Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.